SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

“Belangen van fans zijn speerpunt”

Afbeelding voor “Belangen van fans zijn speerpunt”
28 oktober 2014

Vandaag in De Gelderlander een artikel over de Supportersvereniging. Vandaag in De Gelderlander een artikel over de Supportersvereniging. “Belangen van fans zijn speerpunt voor supportersvereniging NEC.”

De degradatie van NEC afgelopen mei uit de eredivisie was het moment voor de supportersvereniging van NEC om eens goed na te denken. “Wat kunnen wij voor onze supporters betekenen?”, vraagt Harold Bastiaans hardop. De 48-jarige Nijmegenaar werd maandagavond met algemene stemmen gekozen tot opvolger van voorzitter Rob Schevers.

Dragen
“Het moest anders”, beaamt Jeroen Rengers (31). Hij en Bastiaans gaan komende jaren de supportersvereniging dragen. “Aansturen, anderen stimuleren met plannen te komen.”

Vervelend
Omdat het ingewikkeld en vervelend is om een uitwedstrijd van een betaaldvoetbalclub te bezoeken, mengt het nieuwe bestuur zich nadrukkelijk in de landelijke discussie over de gehate combiregeling en de steeds grotere macht van televisiezender Fox bij de samenstelling van het voetbalprogramma.

Speerpunten
2 speerpunten heeft het nieuwe bestuur de komende jaren: een mooie serie relevante activiteiten en belangenbehartiging van supporters. “Zo is er bijvoorbeeld  een jurist die supporters kan bijstaan als ze problemen hebben met de KNVB of de clubleiding.”

Link naar artikel. Meer over de supportersvereniging in de krant, regio Nijmegen van 28/10/2014. Of in de betaalde online-krant.