SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

AZ laat speeltijd staan, wel korting op kaartje

Afbeelding voor AZ laat speeltijd staan, wel korting op kaartje
13 november 2014

AZ heeft snel gereageerd op onze brief over de vroege aanvangstijd van de bekerwedstrijd op 17 december.  De club blijft, zoals verwacht, bij het besluit de wedstrijd om 19.00 uur te laten plaatsvinden. 

“Zoals terecht aangehaald hebben we hetzelfde belang: zoveel mogelijk bezoekers binnen zien te krijgen. Alleen is de groep ‘bezoekers’ onderverdeeld in vele subgroepen zoals supporters AZ, supporters NEC, schoolgaande jeugd, amateurverenigingen, sponsors, oudere seizoenkaarthouders, etc., ieder met zijn eigen mening.
Het aanvangstijdstip van de wedstrijd is vastgesteld na consultatie van diverse personen binnen en buiten AZ. Het doel van AZ is om zoveel mensen binnen te halen, zowel jong als oud, zowel sponsor als supporter. Je begrijpt dat ieder een andere voorkeur heeft. Uiteindelijk hebben wij na beraad gekozen voor een tijdstip van 19.00 uur. We blijven achter dit tijdstip staan (en de route die geleid heeft tot dit besluit).”

In onze brief vroegen wij, als AZ bij het besluit zou blijven, mee te denken over andere tegemoetkomingen. Als reactie geeft AZ dat zij de NEC supporters ter wille willen zijn en net als ons een autocombi willen voorstellen bij de lokale veiligheidsdriehoek, waarbij omgewisseld kan worden op de route naar het stadion en er een ruimere openingstijd is van het uitvak. Niet onbelangrijk is dat de prijs van het uitvak 5 euro wordt (prijs voor AZ is 10 euro). 

De SV betreurt nog steeds de vroege aanvangstijd en hoop dat de lokale driehoek besluit tot een autocombi, zodat supporters op allerlaatste moment nog kunnen arriveren in het uitvak. Content zijn wij over de schappelijke prijs van 5 euro. Het besluit van de driehoek wordt binnen een week verwacht.