SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Afgelopen week

Afbeelding voor Afgelopen week
18 februari 2017

Iemand die niet van dichtbij betrokken is bij de Supportersvereniging kan zich afvragen wat een bestuur nu gedurende een week doet. De afgelopen week was wel een voorbeeld waarbij wij op allerlei manieren betrokken zijn bij de club. 

Vorige week zondag trapten we de week af met een soort van heidag, een lange vergadering over de SV en het beleid dat we de komende tijd moeten maken. Heel duidelijk willen we naar club, leden en supporters verkondigen waar de SV nu voor staat en wat onze speerpunten zijn. Het wordt een houvast naar de zomer toe waarbij wij hopen dat veel nieuwe leden zich aan gaan sluiten bij onze vereniging.

Op zondag was er ook gelijk contact met de supportersvereniging van Sparta. Zij speelden in de Arena en dit liep na de wedstrijd gigantisch uit de hand met stewards van Ajax die los gingen op supporters van Sparta. Onze ervaringen van afgelopen jaar werden gedeeld en het is voor Sparta belangrijk om een zo uitgebreid mogelijk dossier op te bouwen voor de aanklager van de KNVB. In Amsterdam doen ze er, nog steeds, wat luchtig over. Wordt gelijk defensief en misschien wel met een vinger naar Sparta verwezen. De supporters die weleens in het uitvak zijn geweest, ook bij andere clubs in Nederland, weten gewoon wel beter. Bij een rondleiding in de gevangenis ben je nog vrijer.

Maandag was een drukke dag met de NEC supportersavond, een ledenvergadering en gesprek met Edwin de Kruijff. Als SV bemoei je je niet met technisch beleid, maar als het juist de supporters raakt, ook al is het een kleine groep, dan moet je daarover in gesprek met de club. Het was gelijk een eerste prettige kennismaking met de nieuwe technisch manager. Dan de Supportersavond zelf. Het is een opzet die nu voor de tweede keer is gehanteerd. Ongeveer een halfuur een stand van zaken door de directie, kort interview met De Kruijff en daarna aanschuiven bij de supporters. Gewoon 1-op-1 met Van Ingen vragen hoe het staat met het stadion, de aankopen. Misschien wat ongemakkelijk, nieuw voor veel supporters, maar het verdient wel een kans.

De ledenvergadering was kort, het ging echter om het aannemen van nieuwe statuten. Iets wat je als vereniging goed voor elkaar moet hebben. Het gaat dan over hoe besluiten genomen moeten worden bijvoorbeeld in ledenvergaderingen. De officiële statuten stamden nog uit 1981, toen ik nog niet eens geboren was. In 2008 is er een nieuw concept opgemaakt, alleen is dit nooit gedeponeerd. Nu in 2017 zijn de statuten eindelijk officieel via de notaris bekrachtigd.

Woensdag was er een vergadering met de RvS en NEC. Vanwege een aantal afwezigen was het geen vergadering waarbij lang over aantal zaken werd gesproken. Het ging over een de catering waarbij bij de volgende wedstrijd in vak A/Z wordt geprobeerd het drinken en eten apart te verkopen. We weten dat in het verleden dit totaal mislukt is, maar Yvey heeft daar nieuwe ideeen over en wil het een aantal keren proberen. Ook is gesproken over het cultuurmanifest, iets waar de RvS al een tijd aan werkt. In dit manifest is de identiteit van NEC vastgelegd en dat moet een belangrijk houvast zijn voor clubbeleid op de lange termijn. Ook is gesproken over de openingstune. De komende maanden wordt er een enquete gestart waarbij iedereen suggesties kan indienen waarna de seizoenkaarthouders kunnen stemmen op hun favoriet.

Deze week is er ook een afspraak geweest met het Besiendershuis. Zij willen samen met de club en met ons 5 of 6 prachtige supportersportretten te maken over clubliefde voor NEC. De club leeft natuurlijk bij meer dan 12.000 supporters en juist de mensen die je niet vaak hoort of ziet, worden nu geportretteerd. Deze film moet laten zien hoe belangrijk NEC is in het leven van supporters en hopelijk brengt dit ook enthousiasme over bij buitenstaanders.

En dan staat vanavond de wedstrijd tegen PSV op het programma. Natuurlijk geen wedstrijd waar je punten verwacht, maar niets is onmogelijk. PSV is thuis niet altijd in grootste vorm geweest. En misschien moeten wij de bus maar gewoon parkeren in Eindhoven. En dan komende week. Niet alleen de belangrijke wedstrijd tegen Sparta, maar ook van een aantal andere afspraken. Dinsdag is in Arnhem het vooroverleg over Vitesse-NEC waarin wij pleiten voor zoveel mogelijk kaarten in het uitvak. Wij zullen daarover duidelijk gaan communiceren.

Tot slot. Afgelopen week zijn wij ook opgeschrikt door het ongeluk van Joey van Boxtel. Iemand die al jaren kind aan huis is bij de club en waarbij moeder Anita onlangs in het zonnetje is gezet omdat ze al tien jaar actief is bij de Juniors. Het gaat gelukkig langzaam beter met hem, maar het zijn voor hun hele moeilijke dagen. Wij wensen Joey dan ook heel veel beterschap en hem, maar natuurlijk ook de familie, veel sterkte en succes met het herstel.