SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

Afgelasten wedstrijd Dusseldorf ‘zeer teleurstellend’

Afbeelding voor Afgelasten wedstrijd Dusseldorf ‘zeer teleurstellend’
7 augustus 2018

Het afgelasten van de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf is een zeer teleurstellend besluit. Juist op deze Open Dag was het een mooie afsluiter van de voorbereiding.

Weken gingen er aan vooraf bij het vastleggen van deze tegenstander. Vooraf zijn er ook duidelijke inschattingen gemaakt van de risico’s. Zowel de gemeente, politie als NEC zelf wisten dat er Duitse supporters naar dit duel zouden afreizen, ook al zou je dit verbieden. Door de wedstrijd toch door te laten vinden, ga je ook akkoord met de eisen omtrent de veiligheid. Dat nu blijkt dat er een groep hooligans mogelijk onderweg is naar deze wedstrijd (en Open Dag) behoorde tot de risico’s. De gemeente en politie moeten dan niet vier dagen voor vertrek de meest eenvoudige uitweg kiezen en dan de wedstrijd afgelasten. De SV is vandaag pas ingelicht over het besluit.

We hebben er bij NEC ook op aangedrongen de Open Dag sowieso door te laten gaan. We zijn ook teleurgesteld dat dit nu de derde wedstrijd in de voorbereiding is die verboden wordt of achter gesloten deuren gespeeld moet worden. Eerder werd De Graafschap-NEC al verboden en vandaag werd in beslotenheid geoefend tegen TOP Oss. Hiervan was de SV ook niet op de hoogte.