SUPPORTERSVERENIGING N.E.C.

Terug

400 is te weinig!

Afbeelding voor 400 is te weinig!
7 december 2022

Enkele maanden geleden zijn wij, Team Uitwedstrijden, bijeengekomen om de aanstaande Gelderse derby voor te bespreken. Hierin nam de club het voortouw, maar snel werd duidelijk dat er consessies moesten worden gedaan. Dit naar aanleiding van de wedstrijd in Nijmegen op 17 oktober vorig jaar.

Nadat wij vorig jaar al collectief gestraft zijn doormiddel van een uitsupportersverbod, lijkt het erop dat men in Arnhem er weer op uit is om collectief te straffen. Het grote geheel moet lijden onder fouten van individuen, fouten waarvoor zij al bestraft zijn. Onacceptabel! De koppen zijn bijeen gestoken en er is gesproken over een minimaal aantal uitsupporters wat wij als Team Uitwedstrijden acceptabel vinden. Met een gemiddeld aantal uitsupporters van meer dan 600, kwamen wij als collectief uit op minimaal 600 supporters. Eigenlijk nog te weinig, maar acceptabel in de tijd waarin we leven.

Vanuit Nijmeegse kant werd alles op alles gezet voor deze 600, met een grote afvaardiging vanuit club, gemeente en politie bij de vooroverleggen. Al snel blijkt men in Arnhem de poot stijf te houden. Zij kijken niet naar mogelijkheden en niet naar alle overvolle Nijmeegse uitvakken in Nederland, waarbij geen noemenswaardige incidenten zijn voorgevallen.

Al met al stelt dit ons enorm teleur. Wij kunnen niet het minimaal gemiddeld aantal uitsupporters mee nemen en zien geen reden om wel met 400 man af te reizen. Voor ons is de combinatie van het lage beschikbare aantal kaarten, het extra grote vergrootglas en het gevoel collectief gestraft te worden voor de daden van anderen die reeds thuis zitten met een stadionverbod, reden genoeg om deze wedstrijd met de vaste bussen te boycotten. Hoewel we hopen dat meer supporters en ook NEC zelf solidair zijn en deze boycot steunen, staat het wat ons betreft vrij voor NEC dat ze toch bussen laten rijden voor supporters die wel willen gaan. Wij willen anderen niet onze keuze opleggen. Dit is een boycot tegen het collectief straffen van voetbalsupporters. Wij zullen op zoek gaan naar een alternatief om ons team de ondersteuning te geven zoals zij gewend zijn bij uitwedstrijden.

Supportersvereniging NEC
Legio Noviomagum
HKN – East Side
Nijmegen Fanatics
Bleumbus